Managed Cloud usluge

Gradimo vaša Cloud rješenja i pratimo vas u rastu

Prateći trendove tržišta i potrebe korisnika, CRATIS je razvio portfolio Managed Cloud usluga uz pomoć kojih isporučuje cjelovita rješenja čak i za najzahtjevnije korisnike.

Koristite naše znanje i iskustvo kao svoju prednost - BlueOpsTM tim vam donosi turnkey rješenja kao odgovor na sve vaše ICT izazove

Managed Cloud

Putem naše premium Enterprise Cloud usluge na vrhunskoj infrastrukturi i uvijek dostupnim elitnim BlueOpsTM timom isporučujemo vam cjelovita rješenja po principu "ključ u ruke".

Provjerite našu ponudu i javite se za besplatne konzultacije!

Skalabilne Web platforme

Kroz iskustvo stečeno posluživanjem velikih online portala i web shopova donosimo vam cjelovita, skalabilna i pouzdana rješenja koja vam jamče da će vaši servisi uvijek biti brzi i dostupni.

Vašim aplikacijama pružamo sigurno, brzo i visoko-raspoloživo okruženje koje vam omogućuje da fokus stavite na razvoj, dok mi brinemo o svemu ostalom.

Dugogodišnjim radom stekli smo bogato iskustvo i upoznali smo velik broj tehnologija što nam omogućuje da Web platformu u potpunosti prilagodimo programskom jeziku odnosno frameworku vaše aplikacije.

Kroz onboarding proces zajedno definiramo ciljeve, a platformu u potpunosti podređujemo ispunjenju istih. Izrazitom fleksibilnošću uz poštovanje pravila najbolje prakse osigurati ćemo vašoj aplikaciji nesmetan rad i tranziciju u novo okruženje bilo da se radi o Single tier ili Multi tier arhitekturi.

Pratimo vas tijekom cijelog procesa tranzicije na moderne platforme za orkestraciju kontejneriziranih aplikacija poput Rancher ili Kubernetes, a vašem razvojnom timu osiguravamo savjetovanje i edukaciju sve dok vaša aplikacija ne postane u potpunosti "Cloud Native".

Neovisno o tehnologiji ili platformi, uz RED metodologiju (Rate/Error/Duration) i APM sustav (Application Performance Monitoring) implementiramo 24/7 proaktivni nadzor svih komponenti - od računalne mreže, operativnih sustava, servisa i aplikacija do cjelokupne dostupnosti usluge za krajnje korisnike kako bi pravovremeno sanirali problem ili vas upozorili na njega.

Managed baze podataka

Naša Database as a Service (DBaaS) usluga oslobađa vas velikog tereta implementacije, skaliranja i održavanje baza podataka kako bi se u potpunosti mogli posvetiti razvoju svojih aplikacija.

U ponudi imamo cjelovita rješenja u samostojećoj (standalone) ili visoko raspoloživoj (cluster) izvedbi za široki spektar tehnologija od kojih su najzastupljenije:

 • Relacijske baze podataka (SQL)
 • Nerelacijske baze podataka (NoSQL)
  • Key-Value stores
  • Document stores
  • Search Engines
 • Time Series baze podataka (TSDB)

Uz vrlo analitičan pristup pronalazimo cjelovita rješenja koja će u potpunosti zadovoljiti vaše potrebe.

Uz pomoć "SQL Aware" proxy sustava smanjujemo razinu kompleksnosti sustava za aplikacije te omogućujemo visoku raspoloživost i detaljan nadzor uz iznimnu skalabilnost baze podataka bez promjena u vašem aplikacijskom kodu.

Kroz proaktivni 24x7 nadzor pratimo vaš rast i savjetujemo vas o idućim koracima.

Managed OS

Naš BlueOpsTM tim stručnjaka kontinuirano održava rad operativnog sustava vaših poslužitelja preuzimajući na sebe odgovornost i vremenski zahtjevnu administraciju. Uz proaktivan 24x7 nadzor, uvijek rješavamo sve izazove predviđajući sve potencijalne probleme.

Kroz bogato iskustvo i pristup najboljim praksama, naš tim stručnjaka se uz pomoć automatizacije i organizacijskih protokola brine o instalaciji, administraciji i održavanju vaših sustava.

Administracija i održavanje uključuju:

 • brigu o ispravnom licenciranju
 • optimizaciju sustava ovisno o namjeni
 • pravovremenu instalaciju zakrpa
 • sveobuhvatnu migraciju na novije verzije
 • proaktivni nadzor i reakciju na anomalije

Sve naše checkliste organizirane su i prate najbolje prakse, a u slučaju kada preventivno djelovanje nije opcija pristupamo brzoj analizi i otklonu kvara.

Modernim Infrastructure as Code (IaC) pristupom osiguravamo sve potrebne nadzorne alate i jednostavno instanciranje što nam omogućuje da u svakom trenu imamo vrlo jasnu sliku potreba vaših sustava.

Managed Backup

Uz pomoć portfelja Managed Backup usluga brinemo se da vaše računalo, backup sustav, mrežni uređaj, poslužitelj ili aplikacija uvijek imaju zadnju i provjerenu sigurnosnu kopiju unutar našeg Enterprise backup sustava.

S obzirom na to da čuvamo podatke institucija od nacionalne važnosti, budite sigurni da će vaši podaci biti vrlo strogo i regulirano upravljani po pitanju sljedivosti i kibernetičke sigurnosti.

Naše managed backup usluge osmišljene su kako bi vaši kritični podaci uvijek bili dostupni i sigurni, a naša paleta integriranih alata omogućuje vam da backupirate podatke ili konfiguraciju gotovo svakog ciljanog uređaja odnosno aplikacije.

Uz temeljito savjetovanje, vašu strategiju u vidu zaštite podataka i oporavka od katastrofe krojimo precizno u skladu s postavljenim poslovnim ciljevima i potrebama.

Implementirati cjelovito, skalabilno i pouzdano backup rješenje iznimno je zahtjevan, skup i nezahvalan proces stoga vas pozivamo da koristite naše iskustvo i osigurate svoj poslovni kontinuitet po mjeri - na ekonomičan način.

Enterprise E-mail

Prepustite brigu o vašem sustavu elektroničke pošte najboljima - upravljamo poslužiteljima koji drže tisuće korisničkih pretinaca krajnje osjetljivih institucija na Microsoft Exchange i Enterprise Open-Source platformama, postavljenih da ispunjavaju uvijete najviše razine dostupnosti, regulatornih obveza i sigurnosti.

Nudimo vam mogućnost odabira i visokog stupnja personalizacije rješenja u skladu s vašim poslovnim potrebama kroz primjenu komercijalnih ili ekonomičnih open-source rješenja za upravljanje elektroničkom poštom. Uz to, naše dugogodišnje iskustvo na ovom području jamči da će migracija s vašeg postojećeg sustava proći nesmetano i bez prekida dostupnosti.

Naša provjerena rješenja pokrivaju široki spektar zahtjeva za e-mail kolaboraciju te ispunjavaju sve moderne standarde i zahtjeve tržišta, a naši sustavi osigurat će sigurnu dostavu i komunikaciju s poslužiteljima Vaših klijenata.

Za korisnike koji pokreću vlastite poslužitelje elektroničke pošte u ponudi imamo i "Email Relay" uslugu koja osigurava da vaša elektronička pošta uvijek stiže do željene adrese. Usluga je integrirana uz pomoć open-source i komercijalnih Anti-SPAM rješenja, a osigurava vrlo visoku dostupnosti i reputaciju vaše domene kod svih pružatelja usluga elektroničke pošte.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google tag manager
Google analytics