Managed Data Centar usluge

Prepustite nam brigu o vašem podatkovnom centru

S obzirom na to da su pouzdanost i kvaliteta podatkovnih centara ključni za rad svih naših sustava, koristimo samo najbolje Hrvatske Tier 3 podatkovne centre. Sva naša oprema osigurana je u kaveznim prostorima, a backup lokacija nam je udaljena 70 kilometara.

Iskoristite naše prednosti u vašu korist. Uključite i naš BlueOpsTM tim pa zaokružite vaš ICT.

Managed Data Centar

Kada posjedujete vlastitu infrastrukturu svjesni ste svih rizika jer samostalno upravljate elementima kao što su dostupnost, visoka raspoloživost, performanse, sigurnost i backup. Kada je riječ o Cloud infrastrukturi, sve navedene elemente predajete u ruke vanjskom timu i tada je ključno donijeti ispravnu odluku.

Uz nas, svi su vaši podaci i računalna oprema uvijek dostupni i smješteni na sigurnome mjestu, unutar jednog od naših Tier 3 podatkovnih centara.

Kombinirajte i naše ostale usluge poput mrežnih i telekomunikacijskih rješenja kako bi vašu računalnu opremu povezali na Internet.

Kontaktirajte nas, vrlo rado ćemo vas besplatno savjetovati "kako dalje".

Premium kolokacija

Smjestite svoju računalnu opremu unutar jednog ili svih naših podatkovnih centara.

Usluga kolokacije unutar našeg Tier 3 podatkovnog centra zakupljuje se na temelju potrebne količine RU - rack unit i potrebne snage u kW.

Moguće je zakupiti i cijeli kabinet (47RU) s do 10KW raspoložive snage. Uvijek isporučujemo redundantno A+B napajanje.

Sva oprema osigurana je unutar kaveznog prostora i zadovoljava ISO27001, PCI DSS i ostale zahtjeve.

Korisnicima, regulatorima i auditorskim kućama uz nadzor našeg stručnjaka osiguravamo pristup opremi te vam savjetodavno uvijek stojimo na raspolaganju prilikom regulatornih provjera.

Uz pomoć našeg stručnog BlueOpsTM tima pružamo Hands & Eyes uslugu s opcijom kontinuiranog nadzora i zamijene neispravne opreme ili komponenti računalnih poslužitelja i mrežnih uređaja.

Prilikom određivanja lokacije vaše računalne opreme radimo analizu vaših potreba te izrađujemo tehničko rješenje koje će osigurati najbolju preraspodjelu vaše računalne opreme po našim podatkovnim centrima.

Ako se radi o specijalnoj opremi poput GSM Gateway-a, brinemo se da se nalazi tamo gdje ima najbolji pristup signalu.

Dedicated poslužitelji

Konfiguraciju dedicated poslužitelja krojimo prema našem iskustvu i vašim potrebama.

U ponudi za najam imamo izuzetno pouzdane i prethodno temeljito testirane poslužitelje zadnje generacije renomiranih svjetskih dobavljača.

Pristup poslužiteljima osiguravamo putem sigurne VPN veze, a njihov rad proaktivno nadziremo kako bi u najkraćem mogućem roku zamijenili neispravne komponente.

Iskoristite iskustvo našeg BlueOpsTM tima kako bi najbolje konfigurirali vaš računalni poslužitelj u skladu sa potrebama (web, docker, baza podataka, storage, virtualizacija i druga poslovna rješenja). Ovisno o namjeni vašeg poslužitelja, naš BlueOpsTM tim će ispravno postaviti i sve potrebne BIOS parametre.

Poslužitelje nabavljamo od renomiranih proizvođača čiji smo distribucijski i servisni centar za održavanje opreme.

Data Centar kao usluga (DCaaS)

Uz pomoć usluga virtualnih podatkovnih centra sve naše lokacije pretvarate u jedno "virtualno" mjesto na kojem pouzdano smještate vašu opremu.

Razumijemo vaše tehničke potrebe i u skladu s njima kontinuirano održavamo vašu opremu te se brinemo da je pravilno preraspodijeljena i mrežno povezana između naših podatkovnih centara kako bi vam osigurali najvišu razinu dostupnosti. Kad kažemo sve mislimo i na zadovoljavanje auditorskih kuća, regulatornih zahtjeva i naravno uspostavi pasivne ili aktivne backup lokacije udaljene 70 kilometara od produkcije.

Kroz našu naprednu mrežnu tehnologiju, inventarne i nadzorne sustave te BlueOpsTM tim stručnjaka pružamo vam jedinstveno "Virtualno DC iskustvo".

Fokusirajte se na svoj posao, a nama prepustite brigu o vašem ICT sustavu.

Disaster Recovery kao usluga (DRaaS)

U ponudi imamo cjelovita mrežna i poslužiteljska rješenja za osiguravanje kontinuiteta vašeg poslovanja (Disaster Recovery).

U slučaju ispada vaše primarne lokacije aktivirat ćemo jednakovrijedan sustav koji se nalazi unutar naših podatkovnih centara u Zagrebu i Varaždinu. S vašom primarnom lokacijom prema potrebi osiguravamo optičke ili VPN veze, a također smo u mogućnosti dovesti i sve potrebne linkove vaših operatora kako bi Disaster Recovery sustav bio u potpunosti nezavisan od vaše primarne lokacije.

Naša rješenja prvenstveno se temelje na kombinaciji CRATIS usluga i Veeam Cloud Connect tehnologiji, no u skladu s tehničkim zahtjevima moguće su i druge opcije. Naš BlueOpsTM tim stručnjaka napravit će potrebne analize i osigurati vam sve preduvjete.

Svi naši sustavi usklađeni su najstrožim standardima i propisima tako da omogućujemo čuvanje podataka i za regulirane industrije poput financija i zdravstva.

Važno je za napomenuti da su temeljem Zakona o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga (NN 64/18) pojedini sektori obvezni provoditi mjere za postizanje visoke razine kibernetičke sigurnosti za svoj mrežni i informacijski sustav ili njegov dio o kojem ovisi pružanje ključne usluge subjekta što između ostalog uključuje:

 • Zaštitu od neraspoloživosti sustava
 • Upravljanje kontinuitetom poslovanja
 • Izradu pričuvnih kopija podataka

CRATIS uz pomoć svojih usluga i kompetencija pokriva sve zakonom propisane zahtjeve.

Storage kao usluga (STaaS)

Bilo da se radi o pričuvnim kopijama ili primarnom produkcijskom sustavu, sigurnost i integritet vaših podataka najvažnija su stvar i tako s njima postupamo. S druge strane, pouzdani storage sustavi koji ih pohranjuju izuzetno su skupi i često kompleksni za konfiguraciju.

Iskoristite naše postojeće visoko raspoložive SAN i NAS sustave izuzetno visokih performansi kako bi riješili pitanje pohrane podataka bilo da je riječ o:

 • visoko raspoložvim sustavima virtualizacije (SAN)
 • središnjim sustavima za dijeljenje ili backup podataka (NAS)

Našoj storage (STaaS) usluzi možete pristupiti uz pomoć:

 • 10Gbit/s iSCSI sučelja putem odvojene ili konvergirane Ethernet mreže
 • Fiber Channel (FC) protokola
 • NFS/SMB protokola putem 10Gbit/s mreže

Vaše podatke smještamo na zaštićeni diskovni prostor isključivo renomiranih proizvođača u skladu s Multi-Tiered arhitekturom prema vašim potrebama:

 • Tier 0 - SSD Tier za kritične performanse
 • Tier 1 - SSD i SAS 15k rpm za visoke performanse
 • Tier 2 - SAS 15k rpm i 10k rpm za srednje performanse
 • Tier 3 - NL-SAS 7k rpm za backup podataka
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google tag manager
Google analytics