O nama

CRATIS se na domaćem tržištu pozicionirao kao jedan od lidera u pružanju Managed Cloud i ICT outsourcing usluga sa posebnim naglaskom na potpunu autonomiju, sigurnosnt i vlastite proizvode.
Commited, Responsible, Available, Trusted, Innovative and Secure. Mi smo CRATIS.

Od 2014. do danas

Nakon dugogodišnjeg iskustva u telekomunikacijskom sektoru, tvrtka CRATIS nastala je 2014. godine kao rezultat potrebe tržišta za beskompromisno pouzdanim Managed Cloud operaterom koji pruža cjelovite ICT usluge sa fokusom na kompleksne sustave koji traže najvišu razinu dostupnosti i pouzdanosti.

U svijetu ICT usluga prepoznati smo po svojoj stručnosti, fleksibilnosti, susretljivosti i vrhunskoj tehničkoj podršci za korisnika.

Naš BlueOpsTM tim inženjera prilagođava se i prati vas u razvoju, ugrađujući svoje dugogodišnje iskustvo u vaše poslovne procese i sustave.

Nakon svega nekoliko godina aktivnog razvoja, CRATIS se u pružanju Managed Cloud usluga pozicionirao kao jedan od lidera na domaćem tržištu.

Naš tim

Tvrtka broji 30 djelatnika i stručnih suradnika.

Tvrtkom upravlja Uprava od 5 članova.

Prosječna starost zaposlenika je 30 godina, a core tim tvrtke ima preko 150 godina akumuliranog iskustva u industriji.

Ustrojstvo se temelji na odjelima te se promovira prihvaćanje odgovornosti kao i najviši stupanj samostalnosti.

Kultura je duboko ugrađena u DNK tvrtke, a struktura je dizajnirana na način da može izrazito brzo prihvatiti akvizicije novih djelatnika i odgovoriti na sve izazove tržišta.

Naša misija i vrijednosti

Naša misija je promicanje vrijednosti digitalizacije poslovanja kroz pružanje inovativnih i pouzdanih ICT usluga sa jednog mjesta.

Neke od naših vrijednosti su:

  • Fleksibilno korporativno upravljanje i stabilan “core” tim uz organizacijsku strukturu koja nam omogućuje brzi rast
  • Cjelovitost ponuđenih usluga – pružamo one-stop-shop turnkey usluge na potpuno vlastitoj računalnoj i mrežnoj platformi
  • Sva potrebna znanja i tehnologije za pružanje usluga nalaze se “in-house
  • Inovacije, pristup i kontinuirano ulaganje u nove tehnologije te znanje uprave, suradnika i djelatnika
  • Uska suradnja sa STEM zajednicom i njegovanje partnerskih odnosa sa dobavljačima
  • Pravovremena, kontinuirana i transparentna komunikacija sa korisnicima u vidu rada naših sustava
Poslovanje

CRATIS se na domaćem tržištu pozicionirao kao jedan od lidera u pružanju Managed Cloud odnosno Data Centar i ICT outsourcing usluga sa posebnim naglaskom na potpunu autonomiju, sigurnosna rješenja i vlastite proizvode.

Trenutno brojimo preko 100 korisnika sa kojima imamo potpisane višegodišnje ugovore o pružanju Managed Cloud usluga.

Inovativnost, korištenje modernih tehnologija i ugrađivanje najvišeg stupnja udvojenosti sustava u smislu održavanja kontinuiteta poslovanja našeg sustava i sustava naših korisnika duboko su integrirani u sve što predstavljamo i radimo.

Naša povijest
2014.
Osnivanje
Nakon dugogodišnjeg iskustva u dizajnu, održavanju i implementaciji složenih telekomunikacijskih rješenja osniva se tvrtka CRATIS sa ulogom sistem integratora.
2015.
Novi fokus
Postavljamo novi fokus poslovanja na pružanje cjelovitih Managed Cloud rješenja za zahtjevne poslovne korisnike.
2016.
Premium Cloud
Obzirom na nedostatak pouzdanog infrastrukturnog partnera u regiji otpočinjemo sa izgradnjom vlastite sigurne i 100% dostupne Cloud infrastrukture.
2024.
CRATIS danas
Uz pomoć vlastite infrastrukture koja pokreće preko 3000 Cloud poslužitelja i elitnog BlueOps tima od preko 20 inženjera pružamo vrhunske usluge za preko 100 regionalnih i globalnih korisnika.
CRATIS Sutra
CRATIS Sutra

Širimo urede na regiju i upravljamo vlastitim Tier 3 podatkovnim centrom koji se proteže na preko 2000m2 IT prostora na području grada Varaždina.

CRATIS Uprava
Chief Executive Officer (CEO)
Matija Grabar
Osnivač i Predsjednik Uprave. Sa preko 14 godina iskustva u telekomunikacijskoj industriji i snažnom tehničkom pozadinom u potpunosti razumije potrebe tržišta sa komercijalnog i tehničkog stajališta. Sa čvrstim karakterom, jasnom vizijom i vrhunskom Upravom uz mentorstvo partnera već dugi niz godina uspješno upravlja i postiže izvrsne rezultate na području poslovanja i komunikacije važnosti digitalizacije kao pokretača globalnog poslovanja.
Chief Business Officer (CBO)
Ivana Đurđek
Na mjestu poslovnog direktora i zamjenika Predsjednika uprave, Ivana je jedan od organizacijskih temelja društva kojim strastveno i odgovorno upravlja. Sa preko 18 godina iskustva i radom na različitim odgovornim pozicijama stekla je izvanrednu sposobnost rješavanja kriznih situacija, razlučivanja prioriteta i nedvosmislenog komuniciranja zadataka. Pristupačna, izuzetno toplog karaktera, brine za dobrobit i zdravlje svakog djelatnika kao i zadovoljstvo korisnika.
Chief Financial Officer (CFO)
Martina Cuković

Izvrsna, realna, usmjerena i precizna analitičarka sa bogatim desetogodišnjim iskustvom u području upravljanja i financija kroz kontrolu, upravljanje i jasnu viziju predstavlja stup stabilnosti financijskog poslovanja našeg društva. Kroz svoju karijeru ishodila je značajnu količinu bespovratnih sredstava iz EU fondova te uspješno realizirala mnoštvo mega projekata.

Chief Technical Officer (CTO)
Mišo Lovrenčić

Naš tehnički direktor, BlueOpsTM leader. Njegova tehnička stručnost, odlučnost i prirodne osobine pravog timskog vođe čine ga našim najvećim ambasadorom. Preko 10 godina iskustva u radu sa najkompleksnijim ICT sustavima omogućuje mu da precizno definira i isporučuje rokove na zadovoljstvo korisnika. Njegova brižnost, pedantnost, naklonost i duboko poštivanje djelatnika uz izvrsno razumijevanje potreba korisnika naš stručni tim značajno izdvaja od svega poznatog na tržištu.

Chief Research Officer (CRO)
Filip Sabalić

Prvi djelatnik, danas jedan od suvlasnika. Od samog početka poslovanja snažno je podržavao i razumio viziju te formirao tehnološki smjer razvoja društva. Svojim neprekidnim radom i nevjerojatnom sposobnošću brzog savladavanja novih tehnologija rješavao je sve probleme i implementirao naše prve sustave. Danas u ulozi Direktora razvoja svoje bogato stečeno iskustvo na najširem području ICT-a koristi kako bi inovirao i dizajnirao nove usluge i jedinstvena rješenja uz pomoć kojih CRATIS zauzima jedinstvenu poziciju na tržištu.

Advisor to the board
Marko Dagelić

Naš mentor, suvlasnik, saveznik i prijatelj. Markov poslovni put započeo je u SAD-u nakon što je diplomirao na Rochester Institute of Technology u New York-u. Magistrirao je financijski menadžment na Ekonomskom sveučilištu u Splitu i stekao MBA studij liderstva i strategije na London Business School fakultetu. Posljednjih 20 godina radio je u vodećim svjetskim i regionalnim korporacijama na različitim izvršnim pozicijama unutar telekom i BPO industrije. Aktivan je kroz mnoge udruge, predavač je i mentor na poslovnim školama. Trenutno, Marko je neovisni poslovni savjetnik i investitor s posebnim fokusom na brzorastuće kompanije s globalnim utjecajem.

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google tag manager
Google analytics