Profesionalne usluge

Uvijek uz vas. Vaš "worry-free" ICT partner.

Krojimo moderna tehnička rješenja, optimiziramo troškove, pojednostavljujemo nabavu i značajno umanjujemo rizik poslovanja dok istovremeno podižemo vrijednost vašeg društva.

Putem jedinstvenog BlueOpsTM pristupa ugrađujemo iskustvo, jednostavnost i smanjujemo rizik poslovanja.

Profesionalne usluge

Kroz godine rada i stotine uspješno isporučenih "mega" projekata u gotovo svim granama industrije stekli smo ogromno iskustvo koje danas kroz portfelj Profesionalnih usluga ugrađujemo u vaše ICT sustave.

Od početka suradnje vaš smo vjerni saveznik i partner, a sve naše usluge isporučujemo po principu "ključ u ruke", uvijek uzimajući u obzir vaše zahtjeve i želje.

Cloud savjetovanje i migracija

Cloud rješenja dizajnirana su kako bi se korisnicima povećala sigurnost i pouzdanost ICT sustava, umanjili troškovi kapitalne investicije (CAPEX) i posjedovanja (TCO) te optimizirali operativni troškovi održavanja (OPEX) IT opreme.

Današnja ekonomija ICT industrije kreće se u smjeru "pay as you grow" što znači da korisnik na primjerice mjesečnoj osnovi zakupljuje računalnu opremu, računalne resurse, softver i usluge stručne podrške upravo onoliko koliko mu je potrebno. Na taj način izbjegavaju se veliki kapitalni i operativni troškovi te se osigurava najviša razina kvalitete koju u naše korisnike integriramo kroz iskustvo stečeno implementacijom stotine različitih projekata.

CRATIS je u tom kontekstu prilagodio svoje poslovanje tako da za krajnjeg korisnika postane "one stop shop" pružajući mu sve potrebne usluge na jednome mjestu.

U sklopu usluga Cloud savjetovanja i migracije zajedno odabiremo strategiju ovisno o vašim potrebama i mogućnostima s ciljem podizanja kvalitete, skalabilnosti, sigurnosti i stabilnosti uz najmanje troškove.

Društveno smo izrazito odgovorna tvrtka te smo uvijek spremni na kompromise i suradnju.

Kontaktirajte nas, vrlo rado ćemo ponuditi besplatne konzultacije kako bi vam otvorili nove horizonte i uveli vas u svijet Cloud usluga.

ICT rješenja po mjeri

Iako postoje industrijski standardi i najbolje prakse, kao tvrtka sa puno iskustva u radu na ICT projektima u različitim industrijama svjesni smo da ne postoji jedinstveno ICT rješenje s obzirom na to da svako društvo postavlja različite poslovne ciljeve.

Kako bi istovremeno zadržali jednostavnost pristupa i održali najvišu razinu kvalitete usluga stvorili smo "Univerzalne ICT usluge" - jedno mjesto koje organizira, koordinira te u skladu s rokovima i ciljevima kroz isporuku vrhunskih usluga ispunjuje svoje obećanje.

Neke od zanimljivih činjenica o nama:

 • Odigrali smo cjelovitu ICT ulogu u nekoliko domaćih startup kompanija koje su danas veliki globalni igrači
 • Migrirali smo kompleksne mreže telekomunikacijskih operatora i podatkovnih centara na domaćem i stranom tržištu
 • Usklađivali smo informacijske sustave međunarodnih korisnika sa korporativnim i regulatornim zahtjevima u vidu dobivanja Payment i Gambling licenci
 • Postavljali smo, skalirali, održavali i od kibernetičkih napada branili nacionalne online sustave
 • Konsolidirali smo i optimizirali kompleksne i dislocirane "multi-cloud" ICT sustave
 • U izvanrednim smo okolnostima migrirali značajan broj korisnika u Cloud kao i tisuće njihovih djelatnika na "novo normalno" (Work from Home)

Naš je cilj postati vaš "worry-free" ICT partner tokom cijelog procesa integracije.

Usluge kibernetičke sigurnosti

U doba kada je digitalizacija pokretač gotovo svakog poslovanja, kibernetička sigurnost postao je jedan od temelja koje bi svako društvo trebalo imati duboko integrirano u sve svoje poslovne procese.

Imajući na umu da su djelatnici tvrtke najslabija karika, za vas smo pripremili rješenja koja implementiramo u sve slojeve korporativne sigurnosti:

 • Savjetovanje, izrada i implementacija politike sigurnosti
 • Implementacija protokola za zaštitu osobnih podataka - GDPR regulativa
 • Edukaciju i testiranje djelatnika uz pomoć interaktivnih online materijala i simulacija (učenje o opasnostima socijalnog inženjeringa, phishinga i drugih tehnika)
 • Zaštita na razini računala (Endpoint sigurnost) - centralno upravljana kibernetička zaštita za sva računala unutar tvrtke
 • Zaštita na razini računalnih mreža - implementiramo UTM uređaje i alate za nadzor odnosno analizu vašeg mrežnog prometa
 • Zaštitu na razini poslužitelja - uz pomoć vlastitog SIEM rješenja i rješenja naših partnera kontinuirano pratimo sve anomalije u radu vaših poslužitelja
 • Implementiramo, integriramo i usklađujemo grupne politike (GPO) uz pomoć Microsoft AD sustava
 • Penetracijska testiranja računalnih mreža i aplikativnih servisa uz pomoć profesionalnih softvera

Uz pomoć naših BlueOpsTM Managed usluga implementiramo i kontinuirano nadziremo razinu vaše sigurnosti te reagiramo i pravovremeno vas obavještavamo o bilo kakvim anomalijama.

Uz pomoć Kaspersky stručnjaka pružamo i usluge za kibernetičku sigurnost proizvodnih pogona.

Najam i održavanje računalne opreme

Kako bi izbjegli kapitalne troškove nabavke opreme i smanjili rokove isporuka, u ponudi imamo cjeloviti paket najma i održavanja "digitalnog ureda" koji obuhvaća:

 • Najam mrežnih uređaja - vatrozidi, mrežni usmjeritelj, mrežni preklopnici i bežične pristupne točke
 • Najam telekomunikacijskih uređaja - IP telefoni i sustavi za video konferencije
 • Najam računala - prijenosna i stolna računala s periferijom

Opremu možemo dostaviti gotovo drugi dan, a na lageru imamo stotine računala spremnih za najam.

Uz pomoć našeg BlueOpsTM tima, rješavamo i pitanje cjelovite tehničke podrške pa cijeli proces za vas postaje vrlo bezbolan.

Distribucija računalne opreme

Osiguravamo distribuciju računalnog hardvera i softvera renomiranih svjetskih proizvođača kao i pružanje usluga tehničke podrške i održavanja.

Naš portfolio distribucije uz pružanje usluga dodanih vrijednosti sastoji se od hardverskih i softverskih rješenja.

Računalni hardver:

 • Enterprise računalni poslužitelji
 • Enterprise računalne mreže - mrežni vatrozidi, bežične mrežne točke, mrežni usmjeritelji i mrežni preklopnici
 • Carrier mreže - specijalizirana mrežna oprema za telekomunikacijske operatere i podatkovne centre
 • SAN i NAS sustavi - rješenja za pohranu podataka
 • Ostala specijalizirana telekomunikacijska oprema - GSM Gateway i dr.

Distribucija računalnog softvera:

 • Napredna rješenja za kibernetičku sigurnost u poslovanju i industriji
 • Rješenja za upravljanje i nadzor računalnim poslužiteljima i mrežama
 • Rješenja za sigurnosnu pohranu podataka
 • Rješenja za virtualizaciju poslužitelja
 • Razni programi naših Partnera
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google tag manager
Google analytics